"Circumstantele pe care vreau sa vi le aduc in atentie sunt legate de faptul ca Marmosim intentioneaza sa aplice pentru inscrierea in program, in timp ce eu, ca persoana fizica, sunt proprietarul/actionarul majoritar al acesteia", ii explica Videanu comunisarului european.

El asteapta opinia lui Hahn date fiind posibilele "conotatii sensibile" ale acestei chestiuni si ca vrea astfel sa evite orice problema ulterioara, "de orice natura".

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri arata, intr-un comunicat, ca Videanu a fost informat de managementul Marmosim ca firma intentioneaza sa aplice pentru accesarea de fonduri europene prin POS-CCE.

"Luand act de aceasta intentie, din dorinta de a nu exista niciun fel de suspiciune sau interpretare in privinta aplicarii pentru accesarea de fonduri europene si in deplina transparenta fata de Comisia Europeana, ministrul Videanu a solicitat si punctul de vedere al CE pe aceasta tema", se arata in comunicat.

Institutia mentioneaza ca nicio companie la care Videanu este actionar nu a depus vreun proiect in vederea accesarii fondurilor europene.

Ton Van Lierop, purtatorul de cuvant al comisarului pentru Dezvoltare Regionala, a confirmat pentru Mediafax primirea scrisorii, mentionand ca raspunsul va veni cat mai rapid.

"Pot sa va confirm ca o scrisoare ca cea la care va referiti, din partea ministrului Videanu, a fost primita de comisarul Hahn, iar acesta va raspunde cat se poate de repede", a declarat Van Lierop.

El nu a dorit sa faca niciun comentariu referitor la continutul scrisorii, noteaza Mediafax.