"Toata averea mea este in declaratia de avere. (...) Afirm ca nu am nimic altceva decat ce este scris in declaratia de avere. Daca cineva, si este angajamentul meu public, poate demonstra ca am un leu in plus fata de ce este in declaratia de avere, donez tot ce se poate demonstra oricui din aceasta tara", a explicat Videanu, la intrebarea cat i-a crescut averea in ultimii cinci ani.

Ministrul a spus ca este unul dintre putinii politicieni care sa poata justifica fiecare leu din averea personala si are toate taxele si impozitele platite la fiecare leu si ca nu este de acord cu politicienii care se ascund in spatele "soacrei sau cumnatului".

"Tot timpul am avut, in mod transparent, publicata atat in declaratia de avere, cat si public, afacerea pe care am avut-o. Nu sunt de acord cu politicienii care se ascund in spatele soacrei, in spatele cumnatului si au, in momentul de fata, averi pentru care nu pot justifica nici provenienta banilor si nici taxele si impozitele aferente averii", a adaugat el.

Liderul PDL a propus un "exercitiu public" de a vedea averile tuturor politicienilor, provenienta banilor si taxele si impozitele platite.

"Sunt foarte deranjat de ce apare fie in Capital, fie in lista celor mai bogati romani din Romania. M-ar crede cineva sa spun ca nu am, nu 200 milioane euro, nu 20 de milioane de euro, 2 milioane de euro nu am in momentul de fata? Dar, la ce bun sa fac tot acest exercitiu cand ar fi penibil ca nimeni nu ar crede", a explicat Videanu.

El a mai spus ca oamenii au aceasta perceptie pentru ca asa au fost informati prin mass-media.

"Din pacate, nu totdeana lucrurile sunt adevarate in tot ceea ce se spune. Toti spun ca «Videanu are 200 milioane de euro». Pot sa conving eu pe cineva atat timp cat mass-media a spus ca am?", a adaugat ministrul Economiei.

Conform declaratiei de avere publicate in 28 decembrie 2009, ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, avea patru conturi deschise la Raiffeisen Bank, in care avea 64.066 de lei. De asemenea, ministrul avea in doua conturi 4.552 de euro, precum si 30 de dolari.

Videanu detine doua apartamente in Bucuresti si o casa in constructie la Snagov, precum si bijuterii, ceasuri, tablouri si obiecte de arta in valoare de 220.000 euro. Casa aflata in constructie este amplasata in satul Ciofliceni, pe un teren concesionat pentru 99 de ani.

Ministrul Economiei si sotia sa, Miorita Videanu, sunt proprietarii a doua apartamente in Bucuresti, cumparate in anul 1993. Videanu mai detine un teren intravilan de 1.808 metri patrati in localitatea Cincis, judetul Hunedoara, cumparat in 2003 impreuna cu sotia.

Ministrul Economiei avea plasamente, investitii si imprumuturi acordate de 145.219 lei la compania Titan Mar, de 66.640 lei la firma Secon, de 171.640 lei la firma Pecon, de 396.000 lei la Equity Invest, 1.500 lei la Ada Promotion Dev., de 11.061 lei la Auto Marcus Group si de 260 lei la firma Marmosim.

Ministrul Economiei nu detinea autovehicule si nu avea datorii. El imprumutase o persoana fizica, Gheorghe Ionescu, cu 393.750 lei.