Videanu a reluat discursul de miercuri din conferinta de presa de la Ministerul Economiei si a explicat ca sectorul enegetic a fost cel care a dus la stoparea caderii economice.

Potrivit lui, Ministerul Economiei a avut responsabilitatea pentru sectoarele energie, gaz si industrie si fiecare "si-a adus contributia importanta in stoparea caderii economice".

"Se poate vorbi de economie in ansamblu, din care fac parte si agricultura si altele. Dar responsabilitatea pe 2009 a Ministerului Economiei a fost cea mai performanta zona a economiei", a adaugat ministrul.

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, ca presedintele Traian Basescu nu i-a solicitat, in discutia de marti de la Cotroceni, revocarea din functie a vreunui ministru, raspunzand astfel unei intrebari a presei pe aceasta tema.

In presa au fost publicate in ultimele zile mai multe materiale referitoare la averea colosala a ministrului Videanu si la spagile incasate de acesta. Surse politice lasau sa se inteleaga ca acesta ar putea sa fie remaniat.

Ministerul condus de acesta a organizat miercuri o conferinta de presa - fulger, pe care a anuntat-o cu doua ore si jumatate inainte! Tema conferintei era necunoscuta chiar si pentru angajatii biroului de presa al institutiei!

Ministrul a vorbit despre contributia institutiei la stoparea declinului economic, dar a dat si explicatii pe tema unui articol din Jurnalul National!