Valoarea totala eligibila a proiectelor selectate pentru finantare depaseste 200 de milioane de lei (47,92 milioane de euro), potrivit Mediafax.

"Fondurile nerambursabile obtinute de solicitanti vor fi directionate catre o paleta larga de activitati. Astfel, o investitie care a suscitat un mare interes este cea legata de achizitionare de utilaje pentru diverse servicii (in agricultura, pentru curatenie, dotarea atelierelor de sculptura etc.), dar au fost aprobate pentru a primi finantare nerambursabila si proiecte care privesc utilarea cabinetelor stomatologice sau infiintarea de ateliere de productie si expunere confectii - imbracaminte", potrivit APDRP.

Finantarea nerambursabila poate reprezenta pana la 70% din valoarea totala eligibila a investitiei, dar nu va depasi 200.000 de euro.

Printre obiectivele operationale ale Masurii 312 se regasesc crearea de micro-intreprinderi, dar si dezvoltarea celor existente in sectorul non-agricol din spatiul rural.

Alte obiective operationale privesc incurajarea initiativelor de afaceri promovate in special de catre tineri si femei, incurajarea activitatilor mestesugaresti si a altor activitati traditionale, cat si reducerea gradului de dependenta fata de agricultura.