Clinicile şi spitalele au cea mai mare pondere din cifra de afaceri anunţată, 29,4% şi respectiv 21,6%, urmate de divizia corporate şi laboratoare, cu ponderi de 20,2% şi 17,8%. Această structură include şi achiziţia Polisano.

Potrivit reprezentanţilor companiei, rezultatele obţinute sunt în linie cu estimările iniţiale şi semnificativ peste ritmul de creştere al pieţei.

“Urmăm strategia de dezvoltare şi extindere, iar rezultatele reflectă ceea ce noi am proiectat. Am anunţat deja primele achiziţii din acest an, Solomed (tranzacţie închisă ieri, 14 mai) şi Ghencea Medical Center (tranzacţie în curs finalizare) şi continuăm să avansăm pe acest segment. Investim permanent în oameni şi în tehnologie medicală, având ca obiectiv consolidarea celei mai puternice platforme private de diagnostic şi tratament chirurgical din România. Totodată, avem în vedere o nouă serie de proiecte de tip greenfield, dar şi dezvoltarea a noi linii de business”, a declarat Mihai Marcu, preşedintele şi CEO al MedLife.

Pentru 2018, reprezentaţii MedLife îşi propun să menţină ritmul accelerat de dezvoltare al companiei, creşterea proiectată fiind de peste 20% faţă de 2017.

Pe lângă proiectele de tip green field şi achiziţii, compania analizează posibilitatea unor eventuale investiţii limitate în perioada următoare pentru extinderea în zonele de proximitate din afara ţării, în Bulgaria, Ungaria şi Serbia.

Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare baza de clienţi pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din ţară. Este, de asemenea, din punct de vedere al vânzărilor, una dintre marile companii private de sănătate din Europa Centrală şi acţiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori Bucureşti, Categoria Premium.