Grupul Solomed a fost înfiinţat în 1997 şi este unul dintre cei mai importanţi operatori medicali locali din regiune. Grupul are în componenţă cinci clinici - trei în Piteşti, celelalte două în Costeşti şi Curtea de Argeş - şi un laborator (Piteşti), oferind pacienţilor o gamă largă de investigaţii, de la consultaţii multidisciplinare pentru o gamă de peste 15 specialităţi medicale şi servicii de laborator, la investigaţii CT, ecografii, servicii de recuperare medicală şi mici intervenţii cu laser.

Potrivit reprezentanţilor grupului de clinici achiziţionate, Solomed a înregistrat la nivelul anului 2017 o cifră de afaceri de aproximativ 5,2 milioane de lei.

"Aşa cum ne-am obişnuit acţionarii, ne continuăm accelerat planul de extindere şi dezvoltare al companiei şi anunţăm o nouă achiziţie, marcând prin aceasta intrarea pe segmentul de ambulatoriu într-o zonă nouă a României. Contribuim în acest fel la dezvoltarea pieţei locale de servicii medicale, oferind locuitorilor municipiului Piteşti şi celor din împrejurimi accesul la servicii integrate, la cele mai înalte standarde, iar zecilor de mii de clienţi din companii posibilitatea deţinerii unor abonamente personalizate. În perspectivă, vom continua să ne consolidăm poziţia la nivel naţional atât prin achiziţii, cât şi prin proiecte de tip greenfield", a declarat Mihai Marcu, preşedinte şi CEO al MedLife Group.

Cristian Ştefan Lamba, general manager al grupului Solomed, a precizat că, pentru compania pe care o conduce, parteneriatul reprezintă o mare oportunitate de dezvoltare a afacerii, un pas important în evoluţia companiei prin integrarea proceselor, beneficiind astfel de know how în zona medicală şi de management.

"Totodată, acest parteneriat ne oferă posibilitatea să intrăm pe un nou segment de piaţă aflat în plină expansiune la nivel local - segmentul abonamentelor medicale", a afirmat Cristian Ştefan Lamba.

Achiziţionarea pachetului majoritar Solomed reprezintă cea de-a 19-a achiziţie derulată până în prezent de grupul MedLife, ultima fiind anunţată în luna februarie a.c. - Ghencea Medical Center din Bucureşti.

MedLife a raportat la nivelul anului 2017 o cifră de afaceri consolidată pro-formă de 638 de milioane de lei, în creştere cu 27% faţă de 2016 şi o EBITDA pro-forma ajustată de 82,3 milioane de lei. Pentru anul acesta compania vizează o creştere de peste 20%.

MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sănătate din România. Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una dintre marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate. Acţiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori Bucureşti, Categoria Premium.