"Pentru mine cursul este o treaba vitala, pentru ca in special la negotul cu masini platim in euro. Mi se schimba cursul cu 1%, 2%, mi se schimba toata instalatia pe care o am cu 10%. Cursul deocamdata pentru mine este un miracol. Il felicit pe domnul guvernator sau pe cine il manipuleaza, daca il manipuleaza, sau daca nu-l manipuleaza il influenteaza, pentru ca eu nu-mi dau seama cum avem un leu atat de puternic prin faptul ca nu suntem mari producatori de export, nu suntem mari consumatori nici inauntru, si atunci leul se tine inca in niste limite foarte acceptabile. Daca cursul o sa ramana in acest fel cu toata inflatia pe care o sa o avem ar fi grozav", a declarat omul de afaceri la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica la Pro TV.

Intrebat despre evolutia economiei in acest an, Tiriac a afirmat ca va fi multumit daca va incheia 2012 la fel ca cel anterior.

"Daca anul asta eu o sa scap ca anul trecut, trebuie sa fiu multumit. Iar daca undeva pe la sfarsitul anului vad ca semnele se duc in sus, atunci inseamna ca avem o mare posibilitate sa iesim afara (din criza, n.r.)", a spus el.

Fostul tenisman, unul dintre cei mai bogati romani, controleaza grupul Tiriac Holdings, cu activitati in principal pe segmentele auto, imobiliare, servicii financiare, leasing si transport aerian.

Citeste si:

Ion Tiriac, la "Dupa 20 de ani": "Guvernul Boc nu a gasit cheia sau sistemul sa ne incurajeze sa facem mai mult"