Averea fondatorului Microsoft, Bill Gates, care s-a situat pe locul doi, a crescut mai putin, cu doar 3 de miliarde dolari la 56 miliarde dolari, acesta reusind astfel sa se mentina pe locul doi.

Cei doi sunt urmati de investitorul american Warren Buffett, a carui avere a urcat la 50 de miliarde de dolari.

Citeste mai multe detalii in Ziarul Financiar.

Donatiile l-au costa pe Bill Gates titlul de cel mai bogat om din lume

Analistii mai adauga faptul ca Bill Gates ar avea acum o avere de 88 de miliarde de euro, daca nu ar fi donat o mare parte din ea.

Clasamentul miliardarilor Forbes din 2010 l-au plasat pe Gates pe locul doi cu o avere de 53 de miliarde de dolari, dupa Carlos Slim cu 53,5 miliarde de dolari.

Miliardarii romani au saracit

Topul bogatilor lumii pare o himera acum pentru oamenii de afaceri Ion Tiriac si Ioan Niculae, proprietarul InterAgro. Cei doi, care se aflau in topul Forbes al celor mai bogati oameni din lume in 2010, cu averi de 2,2 miliarde dolari si respectiv 1,1 miliarde dolari, au disparut fara urma din clasamet.

In schimb, singurii romani care au reusit sa se mentina in topul Forbes al celor mai bogati oameni din lume din 2011 au fost omul de afaceri Dinu Patriciu, aflat pe pozitia 540, cu o avere estimata la 2,2 miliarde dolari, si Frank Timis, a carui avere de 1,1 miliarde de dolari l-a situat pe locul 1057 in top.