Moneda nationala a recuperat astazi o parte din corectia de miercuri seara, insa cursul a fluctuat usor peste nivelul de la jumatatea sesiunii precedente.

Comparativ cu paritatea de miercuri, de 4,3210 lei/euro, referinta de joi este cu doar 0,08 bani mai ridicata. 

In schimb, leul s-a apreciat modest in raport cu francul elvetian, iar rata oficiala a fost cu 0,08 bani mai redusa, de la 3,5396 lei/franc la 3,5388 lei/franc.

De asemenea, BNR a afisat un curs de referinta in scadere si pentru moneda americana, cu 0,42 bani, de la 3,1672 lei/dolar la 3,1630 lei/dolar.

In jurul orei 13:10, schimburile se perfectau la 4,3260 - 4,3290 lei/euro, informeaza Mediafax.

"Jucatorii au asteptat ca BNR-ul sa anunte cursul de referinta, de teama unei interventii, dupa care au intrat la cumparare. Strainii continua sa-si reduca expunerea pe leu", a spus dealerul unei banci. 

Tot acesta a mentionat ca nu poate fi vorba de retrageri de capital, ci eventual doar de o diminuare a expunerii, in contextul incertitudinilor de pe plan international. 

"O crestere a cursului nu ne surprinde deoarece tendinta leului este una de depreciere fata de euro si nu excludem ca perechea sa se tranzactioneze la niveluri mai ridicate, precum 4,4 sau 4,5 unitati, daca tensiunea din zona euro se intensifica. Totusi, ne asteptam ca BNR sa limiteze miscarile semnificative ale monedei nationale", se arata intr-un raport emis joi de ING Bank.

Citeste si:

Nokia inchide portile fabricii de la Jucu. Angajatii au iesit in strada. Sute de oameni raman fara locuri de munca