In sesiunea precedenta, cursul a fost de 4,4403 lei/euro.

Leul s-a depreciat si in raport cu dolarul american, iar cursul de referinta a urcat cu 1,51 bani, la 3,4624 lei/dolar, reprezentand cel mai ridicat nivel din acest an.

Leul s-a intarit usor in raport cu francul elvetian, cursul de schimb coborand de la 3,5949 lei/franc la 3,59 lei/franc, ajungand astfel la cel mai redus nivel din ultimele patru saptamani.

Ratele de schimb leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de Banca Nationala a Romaniei in functie de paritatea leu/euro si ratele de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian.

Cotatiile monedei nationale au oscilat nesemnificativ in prima parte a sesiunii interbancare de luni, aproape de 4,45 lei/euro, intr-o piata cu lichiditate redusa, spun dealerii.

Dobanzile practicate vineri de bancile comerciale pentru depozitele atrase (ROBID) si plasate (ROBOR) in lei pe termen de o zi sunt de 4,45 - 4,95% pe an, dupa ce vineri au fost la 4,49% - 4,99% pe an. In acelasi timp, dobanzile pentru plasamentele pe termen de o saptamana au continuat sa scada si au ajuns la 4,51% - 5,01% pe an.