Declaratia acestuia pare sa o contrazica pe cea a Presedintelui UGIR – 1903, Cezar Coraci, care precizase tot astazi ca seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, i-a anuntat pe reprezentatii patronatelor ca exista discutii privind un nou imprumut, nefiind stabilita nicio suma, ci doar domeniile pe care ar trebuie sa se centreze investitiile.

"Franks a recunoscut că exista discutii (...). Da, da, inclusiv un imprumut, dar vor fi si masuri care sa stimuleze economia, dupa ce va fi rezolvata problema deficitului”, a declarat Coraci.

Jeffrey Franks, admite ca Executivul si-a aratat interesul pentru o noua colaborare, insa pentru moment discutiile despre un nou acord sunt “premature”, iar parametrii vor fi analizati “la un moment dat”.

Tot astazi, Sebastian Vladescu declara ca efectul majorarii TVA urmeaza sa fie analizat si ca ramane de vazut “daca recesiunea va fi in acest an de -1%, -1,5% sau -2%”. In schimb, Jeffrey Franks afirma ca FMI se asteapta ca economia Romaniei sa scada in acest an cu circa 2% si sa inregistreze in 2011 o crestere usoara.

Ministrul Finantelor incearca sa linisteasca apele si in randul pensionarilor, afirmand ca Romania nu va avea probleme legate de plata pensiilor, pana la sfarsitul acestui an. De asemenea, acesta declara ca Finantele nu au pentru moment in analiza un scenariu care sa prevada o reducere a cotei unice de la 16% la 10%, concomitent cu o noua majorare a TVA-ului, la 25%.