Vicepresedintele PD-L arunca bomba: Am putea regandi reducerea pensiilor
In al 12-lea ceas, inainte ca Executivul sa isi asume raspunderea in Parlament, vicepresedintele Partidului Democrat Liberal, Ioan Oltean, arunca bomba: "Mai exista o sansa de a se regandi masura care vizeaza reducerea pensiilor". Declaratiile lui Oltean au starnit insa nedumerire in randul colegilor, care nu inteleg pe ce se bazeaza acesta.
Noua disputa vine dupa ce unii dintre lideri au sugerat ca parlamentarii partidului sa se abtina de la votul motiunilor de cenzura.
"Exista, in opinia mea, o sansa de a se regandi, probabil, masura care vizeaza reducerea pensiilor. Exista o sansa, nu vreau sa o puna in procente, dar exista o sansa de a regandi intr-un fel sau altul acest aspect", a spus Oltean.
Cert este doar ca Executivul isi va angaja raspunderea in Parlament, luni, si ca pana atunci alesii pot depune amendamente la legile privind masurile anticriza. Ceva mai realisti, colegii de partid ai domnului Oltean sunt de parere ca procentul de 15% de reducere a pensiilor nu prea are cum sa fie modificat.
"Nu stiu de unde are informatia asta. Eu nu stiu, la noi nu a fost asa ceva, vreo discutie sau vreo decizie in acest sens", a spus Mircea Toader, liderul grupului PD-L din Camera Deputatilor.
"Nu exista posibilitatea renuntarii la aceasta masura. Daca domnul Oltean are date noi, ar fi foarte bine daca s-ar putea renunta la acesta masura, eu nu vad pe ce venituri", crede si deputatul PD-L Sulfina Barbu.
Toata lumea se framanta de cand s-a pus problema ca cei din PD-L sa se abtina luni de la vot. Masura ar fi una de siguranta, dupa ce doi alesi democrat liberali au anuntat public ca vor sprijini motiunile, iar un al treilea a parasit partidul.
"Prin deja anuntata motiune de cenzura, Partidul Social Democrat respinge proiectul care vizeaza eliminarea pensiilor de lux din Romania, iar Victor Ponta devine «baronul pensiilor de lux»", a atacat Emil Boc.
Opozitia a castigat deocamdata trei voturi, ajungand la 215. Pentru demiterea Guvernului ar fi nevoie de 236. Cu alte cuvinte, daca vor sa isi puna planul in aplicare, PSD si PNL mai au nevoie de inca 21 de adepti.
Singurii care au spus clar ca vor vota impotriva sunt parlamentarii UDMR si cei ai minoritatilor nationale, care in total sunt 49.