El a tinut sa mentioneze ca rezerva de 5 miliarde de euro de care dispun in prezent autoritatile "nu a aparut peste noapte", scrie Mediafax.

Dupa reducerea salariilor cu 25% in iulie 2010, bugetarii au beneficiat anul trecut de o majorare salariala cu 15%, iar pentru refacerea completa a veniturilor initiale ar mai fi necesara o crestere cu aproximativ 16%.

Ministrul demis al Finantelor, Bogdan Dragoi, a declarat, luni, la sediul USL, ca situatia Finantelor din acest moment permite revenirea salariilor la nivelul din 2010, el subliniind faptul ca aceasta revenire tine de optiunea politica a USL, dar Cabinetul Ungureanu a creat premisele.

"Avem in conturi acum 5 miliarde de Euro si 7 miliarde de lei la zi, vorbesc de situatia actuala, in conturile Ministerului de Finante, plus toate preconditiile finalizate pentru atragerea si pentru intrarerea in board pe 31 mai, impreuna cu BM, pentru a lua inca un miliard de Euro care sa completeze acest buffer de finantare. Am fost precauti, a fost o grija la adresa finantelor publice", a subliniat Bogdan Dragoi.

Premierul desemnat, Victor Ponta, a afirmat dupa intrevederea cu delegatia FMI, BM si CE, ca, din cifrele economice din acest moment, exista premise pentru revenirea salariilor la nivelul din 2010, el precizand ca acest lucru ar presupune o schimbare a tintei de deficit.