A fost o zi intreaga de consultari, iar ea continua intre presedinte si reprezentantii minoritatilor.

Tonul discutiilor nu a fost unul tocmai linistit. Atat UDMR, cat si independentii cer sa nu fie nimic taiat din pensiile mici.

"Nu suntem de acord sa se taie pensiile mici. Grupurile nu vor vota motiunea de cenzura daca vor fi de acord si vor fi multumiti de pachetul pe care il prezinta", spune Marko Bela, presedintele UDMR.

"Sunt de acord cu toate masurile, dar sa nu se umble la pensii si, daca se umbla, e posibil sa votam motiunea de cenzura", este si reactia lui Valeriu Steriu, deputat independent.

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a explicat "trebuie modificat punctul de pensie. Nu se poate acorda o scadere diferentiata".

"Ganditi-va ca, pana la urma, totul trebuie incadrat intr-o situatie financiara data. Nu ai de unde sa reduci mai mult si sa aduni bani mai multi ca sa ii aduci in sistem", spune la randul sau Mihai Seitan, ministrul Muncii.

 

Fara rezultat si cu probleme pentru cabinetul Boc, care urmeaza sa-si asume raspunderea in Parlament si care se va confrunta cu o motiune de cenzura.

Dincolo de aceasta, seful statului si premierul au avut mesaje ferme, mai ales pentru PD-L.

Traian Basescu le-a spus demnitarilor democrat-liberali sa renunte la afaceri, asta in timp ce premierul i-a avertizat ca, daca nu respecta deciziile partidului, risca sa fie exclusi.