Banii sunt alocati din Fondul de rezerva bugetara aflat la dispozitia primului-ministru.

"Guvernul a aprobat alocarea unor fonduri catre autoritatile publice locale, pentru ca si-a asumat un obiectiv, acela de a contribui la construirea unor stadioane la standarde internationale care sa permita organizarea de competitii la nivel international si in Romania. Un astfel de stadion este Lia Manoliu, pentru care Guvernul a alocat 35 de milioane de euro, respectiv 145 milioane lei, reprezentand o parte din contributia finala a Guvernului, care va fi de aproximativ 50% din valoarea acestui stadion. Intentionam sa finalizam lucrarile la stadionul Lia Manoliu, asa incat sa poata organiza, in 2012, finala UEFA League", a declarat ministrul Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, la finalul sedintei de guvern.

Ea a precizat ca Executivul a mai alocat 14 milioane de euro, respectiv aproximativ 60 milioane lei, pentru stadionul municipal din Cluj-Napoca.

"Si aici standardul la care se construieste permite organizarea unor competitii UEFA si FIEFA, astfel ca la nivel national vor fi minimum aceste doua stadioane cu care Romania poate intra in competitie, pentru a gazdui astfel de evenimente sportive de nivel national", a spus ministrul.

Primarul general Sorin Oprescu a declarat, in urma cu doua saptamani, ca structura de rezistenta si cea metalica de la stadionul "Lia Manoliu" au fost finalizate, astfel ca stadiul lucrarilor este cel preconizat, inaugurarea oficiala urmand sa aiba loc la inceputul lunii august 2011 prin meciul Romania - Argentina.

In timpul unei vizite la stadion, in 26 octombrie, Sorin Oprescu a spus ca investitia va fi finalizata in mai 2011.

Consiliul Judetean Cluj a inceput, in urma cu un an, construirea unui nou stadion municipal la Cluj-Napoca, pe locul fostei arene "Ion Moina", viitorul stadion urmand sa aiba o capacitate de 30.500 de locuri si sa respecte standardele FIFA si UEFA.

Lucrarile la stadion vor fi finalizate in vara anului 2011.