Studiul mai arata ca 9% din respondenti au dat bani pentru a se angaja in sistemul bugetar, fata de aproape 3% din mediul privat.

Datele sunt insa spectaculoase la nivel general, 46% din romani au cunostinte care au dat mita pentru un loc de munca, in timp ce 5% dintre respondenti afirma ca au refuzat sa ofere bani sau atentii, desi le-au fost solicitate pentru angajare. 

In plus, aproape un sfert dintre participantii la studiu (24%) sustin ca nu au dat si nici nu le-a fost ceruta vreodata mita la angajare, iar alti 12% nu cunosc pe nimeni care sa fi oferit asa ceva pentru a obtine un loc de munca in Romania.

Studiul a fost realizat online la nivel national, in intervalul 14-28 februarie 2011, pe un esantion de 2.736 de persoane.

Cei mai multi respondenti care au recunoscut mita la locul de munca in aparatul bugetar sunt din judetele Gorj si Vrancea cu cate 22%, Mehedinti (14%), Braila (13%), Galati (12%) si Ilfov (10%), respectiv din domeniile: Medical (29%); Guvern / Institutii (18%); Consultanta (14%); Paza si Protectie / Militar (12%) si Educatie (10%).