Seful misiunii Fondului Monetar International pentru Romania, Jeffrey Franks, i-a spus ministrului muncii ca legea salarizarii trebuie modificata pentru a-si produce efectele din 2011 si ca intelege intarzierea legii pensiilor.

El a precizat, cu privire la legea salarizarii unitare, ca trebuie luate in considerare schimbarile din structura salariala pentru a fi asigurata sustenabilitatea fiscala.

Despre legea pensiilor, reprezentantul FMI a spus ca intelege amanarea termenului de aprobare a acesteia, deoarece in Parlament au existat presiuni legate de alte chestiuni, insa a apreciat ca este bine daca va fi aprobata in luna septembrie, astfel incat si ea sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2011.

Trebuie facute modificari la Codul Muncii, astfel incat angajarile si disponibilizarile sa se faca mai usor, a spus Jeffrey Franks.

Pe de alta parte, ministrul Mihai Seitan a spus ca la Codul Muncii trebuie avute in vedere si modificari privind situatia zilierilor, astfel incat acestia sa poata fi angajati mai usor.

Seitan a spus, de asemenea, ca Romania nu trebuie sa renunte la acordul cu FMI.

O misiune comuna a FMI si Comisiei Europene se afla in perioada 26 iulie - 4 august la Bucuresti pentru cea de-a cincea revizuire a acordului cu Romania.