Sfarsitul acestei veri a adus insa publicarea in Monitorul Oficial a hotararii ce modifica normele metodologice de aplicare a legislatiei privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc. Hotararea de Guvern permite desfasurarea efectiva si legala a jocurilor de noroc online pe teritoriul Romaniei, scrie Ziarul Financiar.

Noua legislatie detaliaza modul in care jucatorii vor putea participa legal la aceste jocuri de noroc, precum si drepturile si obligatiile acestora.

"Avem asadar o legislatie care, cel putin in teorie, permite organizarea legala de jocuri de noroc online, interzice participarea jucatorilor la jocuri de noroc neautorizate si creeaza un cadru de protectie a jucatorilor similar cu cel impus de state cu experienta in domeniul acestor jocuri de noroc", spune Ana Maria Baciu.

Ea a precizat ca pentru a face atractiva piata locala a jocurilor de noroc online este necesara regandirea sistemului de taxare aplicabil jocurilor, dar si legalizarea unor tipuri specifice de jocuri de noroc online care in prezent nu sunt acoperite de prevederile legale (cum ar fi exchange betting-ul - activitate dezvoltata in Malta, Marea Britanie sau Australia).

Citeste si

Liderii care au schimbat comportamentul consumatorilor. Top 10 cei mai performanti CEO ai lumii FOTO