Grecia legalizeaza jocurile de noroc online! Cand o va face si Romania?
Grecia intentioneaza sa acorde in acest an, pentru prima oara, pana la 50 de licente pentru jocuri de noroc online si sa autorizeze mii de aparate de jocuri video de loterie cu mize mici, in vederea majorii veniturilor bugetare, a declarat o sursa guvernamentala, scrie Reuters.
Autorizarea unor astfel de jocuri de noroc reprezinta un pas important pentru Grecia, autoritatile anticipand suplimentarea veniturilor bugetare cu cel putin 700 de milioane de euro.
Pentru 2012 sunt prevazute venituri suplimentare in valoare de 625 milioane de euro.
Masura va alinia legislatia tarii la reglementarile Uniunii Europene si va permite evitarea unor amenzi importante din partea Comisiei Europene.
Guvernul incearca sa descurajeze jocurile de noroc neautorizate, ale caror venituri sunt estimate la circa patru miliarde de euro pe an, dupa ce, in 2002, au fost interzise aparatele de jocuri.
Si Romania s-a gandit la legalizarea jocurilor de noroc online!
Si autoritatile de la Bucuresti s-au gandit la aceasta posibilitate, dar nu au facut numic concret pana in prezent.
Secretarul de stat Bogdan Dragoi declara, la jumtatea anului trecut ca Ministerul Finantelor Publice analizeaza reglementarea si autorizarea jocurilor de noroc online si va permite constituirea unor firme de profil in Romania daca va putea controla colectarea.
Potrivit lui Dragoi, de la jumatatea anului 2009, cand a fost modificata legislatia romaneasca in domeniul jocurilor de noroc clasice si majorate taxele de autorizare si functionare, si pana in 2010, veniturile au insumat 550 de milioane lei, fata de 120 de milioane lei pe intreg anul 2008.
Surse din piata jocurilor afirma insa ca estimarile pentru anul trecut plaseaza valoarea sumelor jucate online de romani la 500 de milioane euro.
Problema jocurilor de noroc, dezbatuta la nivel european!
In schimb, la nivelul Comisiei Europeane se urmareste o reglementara unitara a jocurilor de noroc online, in principal cele transfrontaliere.
Cele mai multe companii de jocuri de noroc si pariuri online au sediul sau serverele in Malta, Insula Man, Gibraltar sau Antilele Olandeze.
In eventualitatea unei reglementari comune care sa instituie accesul in conditii bine definite la jocuri online pentru toti cetatenii UE, statele membre vor concura, practic, pentru a gazdui companiile de profil, intrucat acestea vor aduce venituri semnificative la bugetele nationale.
Pe acelasi subiect: