Claudiu Lotba are un baietel pe care il rasfata cum poate, mai ales ca jucariile sunt din ce in ce mai scumpe. Asa ca omul s-a dus la un magazin din oras, de unde i-a  cumparat celui mic un robotel cu 15% reducere, pentru ca a dus la schimb un altul vechi.

"Copiii renunta mai usor la jucarii si atunci e o  idee foarte buna in zilele noastre, cand orice reducere este binevenita", spune Claudiu.
 
Pentru ca in curand incepe scoala, campania a fost extinsa si pentru manuale sau rechizite. Pentru cartile donate, primiti doua vouchere reducere, fiecare de cate 20%.

O alta metoda simpla ca sa faci rost de lucrurile de care ai nevoie, pe gratis, este sa dai o cautare pe internet. Exista site-uri dedicate, pe care romanii schimba intre ei diverse obiecte in stare buna. Roxana este din Brasov si de pe o astfel de pagina a luat o multime de lucruri.

"Cel mai important lucru pe care l-am primit a fost o bicicleta. Un mini rummy, o chiuveta, o camera foto, un bilet la Metallica ce m-a bucurat foarte mult. A fost o surpriza extraordinara", afirma ea.

Sistemul este simplu. Cel care nu are ce face cu niste carti, de exemplu, da anunt ca renunta la ele. Apoi isi alege obiectele de care un alt internaut nu mai are nevoie.

"Pana acum am postat peste 150 de produse, in principal haine, carti. Erau lucruri inca bune si puteau fi folosite, dar mie nu-mi mai trebuiau", explica Raluca Vasiliu.

Ca sa intrati in circuit trebuie sa faceti obligatoriu donatii.