Rezultatele sunt conforme cu asteptarile analistilor, scrie MarketWatch, preluat de Mediafax.

Necesarul de recapitalizare scade de la 59,3 miliarde de euro la 53,75 miliarde de euro daca sunt luate in considerare fuziuni aflate in derulare si alte efecte, se arata intr-un comunicat comun al bancii centrale si ministerului.

Din cele 14 banci analizate, nu au nevoie de capital suplimentar 7 institutii de credit, reprezentand peste 62% din portofoliul total de credite al bancilor verificate.

Grupul Bankia, nationalizat de stat, are un deficit de capital de 24,7 miliarde de euro, arata testele de stres derulate de firma de consultanta Oliver Wyman, in timp ce Banco Popular Espanol are nevoie de 3,22 miliarde de euro.

Printre cele 7 banci care nu au nevoie de capital se afla Banco Santander, cea mai mare institutie de credit din tara, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), pozitia a doua in sistemul bancar spaniol dupa active, si Banco Sabadell.

Spania a contractat derularea unor teste de stres independente ca parte a conditiilor convenite in iulie pentru un pachet de ajutor de pana la 100 de miliarde de euro pentru sectorul bancar, de la statele din zona euro.