Bogdan Cardos se pregateste sa devina doctor in managementul calitatii. Vrea sa fie expert in domeniul conctructiilor, dar l-a incurajat si bursa pe care urma sa o primeasca lunar: 1.850 de lei. Din octombrie insa n-a luat un leu. 

"Am primit promisiuni din doua in doua saptamani: se rezolva maine, nu mai tine de noi...", explica doctorandul  Bogdan Cardos.

In replica, Loredana Manolache, consilier in cadrul Ministerului Muncii, spune, incercand sa dea niste explicatii, ca: "S-a constatat ca dosarele eligibile sunt mult mai multe decat estimarile initiale".

"Ministerul a cautat sa gaseasca o solutie de finantare sa suplimenteze aceste fonduri ca sa nu fie nimeni discriminat'', continua oficialul Ministerului Muncii.

Pe romaneste sunt mai multi doctoranzi decat fonduri asa ca, fara suparare, nimeni nu mai beneficiaza de bursa.

Tradati de Guvern se simt si 49 de romani care studiaza in strainatate printr-un program finantat de stat. Doar teoretic! Practic, unii au fost deja dati afara din camin, pentru ca n-au avut din ce sa isi achite taxele.
 
"In momentul in care nu se platesc taxele la timp incep penalizarile, 1 % pe zi ...Penalizari care nu vor fi suportate de Guvernul Romaniei, ci de student...", explica Radu Simionescu, beneficiar bursa speciala "Guvernul Romaniei".
 
Ministrul Educatiei cu numarul 100, Daniel Funeriu (foto), promite ca situatia se va rezolva curand. La fel de optimisti sunt si oficialii din Ministerul Muncii care garanteaza ca bursele vor fi platite retroactiv.