Victor Ponta a precizat ca nu este necesar ca opozitia sa semneze un protocol cu actuala putere pe aceasta tema. 

"Ce nu e necesar – si nu va fi cazul - e sa semnam o hartie cu cei de la putere. Nu ne-au consultat cand au scris hartia, am vazut la televizor numele noastre puse pe un document pe care nu il cunoastem si in legatura cu care nu am fost consultati. Tratatul e intre Romania si celelalte tari UE, nu intre coalitia de la guvernare si opozitie", a spus Ponta, care a adaugat ca USL va participa la procedurile parlamentare de ratificare a Tratatului. 

Liderul PSD a spus ca USL cere o dezbatere publica privind consecintele semnarii acestui Tratat si ca liderii opozitiei se asteapta ca Tratatul sa fie semnat de premierul in functie, Mihai Razvan Ungureanu, si nu de catre presedintele Traian Basescu. 

"Tratatul e interguvernamental. Ne asteptam, pentru ca nu are nevoie de mandat, ca premierul in functie, Mihai Razvan Ungureanu, sa mearga la Bruxlles sa semneze acest tratat. Daca iar ne trezim cu Traian Basescu in locul premierului, inseamna ca fata de Guvernul Boc nu s-a schimbat nimic decat numele premierului, iar modul de actiune - nu", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

Partidele din coalitie au convenit, prin semnarea, miercuri, a protocolului de aderare la Tratatul de guvernanta fiscala, ca sustin semnarea de catre seful statului la Consiliul European a acestui document si sustin in Parlament adoptarea legii de ratificare a tratatului pana la 31 decembrie 2012. 

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a afirmat, miercuri, la dezbarerea organizata de PSD cu privire la Tratatul Fiscal, ca autoritatile de la Bucuresti se grabesc sa il semneze fara sa analizeze consecintele asupra Romaniei.