"Cardul poate fi emis instantaneu chiar de catre beneficiar din orice locatie cu acces la internet, la orice ora, in orice zi si devine activ automat dupa efectuarea primei alimentari. De asemenea acesta poate fi reincarcat oricand, 24/7, poate fi anulat si se poate emite un nou card via internet. Valabilitatea cardului virtual Winbuy este de 5 ani”, se mai arata in comunicat.

Potrivit bancii, nou card este mai sigur deoarece codul CVC este transmis prin SMS, iar clientul poate stabili sumele privind alimentarea, realimentarea sau descarcarea acestui card. Totodata clientul detine control total asupra disponibilitatilor si sumelor cheltuite: cardul poate fi alimentat si descarcat in functie de cumparaturile dorite.

"Asistam astazi la expansiunea achizitiilor online de produse si servicii, care conduc totodata la cresterea numarului si sumelor tranzactionate online. De exemplu numai anul trecut, conform datelor din piata, sumele tranzactionate online prin intermediul cardului s-au ridicat la aproximativ 745 milioane de euro, cu 44,9% mai mult decat in anul precedent fapt ce indica o apetenta sporita a romanilor pentru acest tip de tranzactii", a declarat directorul general adjunct al Piraeus Bank Romania, Madalina Teodorescu.

Numarul clientilor Piraeus Bank care utilizeaza Internet banking si mobile banking a crescut in ultimii doi ani cu 31%, respectiv 43%, ajungand la finalul anului trecut la 50.000 de utilizatori. Numarul mediu lunar de tranzactii Internet banking si mobile banking a depasit 96.000 anul acesta.

Piraeus Bank Romania face parte din grupul financiar elen Piraeus Bank Group. In cei 17 ani de activitate pe piata din Romania, Piraeus Bank si-a construit o retea care deserveste peste 300.000 de clienti.