Senatorii sfideaza criza cheltuind mii de euro pe luna, fara sa tina cont de faptul ca statul trece prin momente grele si ca bugetarilor si pensionarilor le sunt reduse veniturile. Senatorii irosesc banul public pe deplasari in strainatate, cazari de mii de euro la hoteluri de 4-5 stele, facturi mari la telefon sau diurne.

Astfel, in top zece cheltuieli de senatori intr-o singura luna sumele nu scad sub 4.000 de euro.

In alte tari insa, lucrurile stau altfel. In Bulgaria parlamentarii si-au votat singuri reduceri de salarii si de cheltuieli si nu mai folosesc masinile de serviciu.

Alesul cu cele mai mari cheltuieli pe luna martie, potrivit paginii de Internet a Senatului, este Mihaela Popa, senator PD-L, care a cheltuit nici mai mult nici mai putin de 6.900 de euro pe diurne in teritoriu deplasari in Statele Unite si in tara, cazare in Bucuresti, facturi la telefon. Aproximativ 3.000 de euro a costat numai deplasarea de patru zile in Statele Unite ale Americii.

Cand vine vorba insa de eficienta si productivitate, cheltuielile nu sunt pe masura.

Pe locul doi in topul cheltuielilor exagerate este senatorul PD-L Georgica Severin, care a cheltuit 5.600 de euro intr-o singura luna pe aceleasi deplasari in strainatate, cazare la hotel diurne si convorbiri telefonice.

Un alt senator care sfideaza masurile de reducere a cheltuielilor este pedelistul Marian Iulian Rasaliu care a trait bine pe bani publici de 5.100 de euro intr-o singura luna. Si aici vorbim doar de cheltuieli decontate de acesta.

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a avut o activitate parlamentara intensa cheltuind nici mai mult nici mai putin de 4.800 de euro intr-o singura luna.

Senatorul PN-L Puiu Hasoti a cheltuit 4.500 de euro in martie, asta in conditiile in care oamenii ies in strada dupa ce Guvernul a taiat fara mila salariile si pensiile. Acesta nu a renuntat nici la deplasarile in strainatate, petrecand patru zile in Iordania.

Senatorul PSD Gheorghe Pop este de asemenea indiferent la efectele crizei, cheltuind in nestire banul public. Acesta a avut nevoie in luna martie de 4.400 de euro pentru diurne, cazare, deplasari in tara si in Bucuresti, facturi la telefon.

Practic in momentul de fata, niciun angajat din mediul privat aflat intr-o functie de conducere nu beneficiaza de atatea facilitati de la angajator.

Senatorul PD-L Augustin Dorinel Humelnicu a cheltuit 4.300 de euro in martie.

Pe locul opt in acest top este senatorul PNL Nicolae Robu, care a cheltuit nici mai mult nici mai putin de 4.200 de euro, respectiv de patru ori mai mult fata de cat cheltuieste statul pe un an intreg cu un pensionar care primeste pensie minima.

Fostul ministru al Educatiei Mihail Hardau, actual senator PD-L, a cheltuit in luna martie 4.193 de euro.