"Avem cel mai mic procent de colectare din UE raportat la PIB. Dacă am fi avut un ANAF informatizat... Mai dau o dată exemplul, ca să ştie toţi românii: Ministerul Finanţelor a obligat firmele să-şi cumpere case de marcat fiscale care au transmisie electronică de date şi care au fost luate în interesul Guvernului, al ANAF, pentru a avea o mai bună colectare, pentru a avea toate datele despre toate operaţiile care se petrec. Nu au luat, în schimb, servere de doi ani şi ceva, dacă vă puteţi imagina. I-au forţat pe oameni să schimbe casele de marcat, să treacă la case de marcat fiscale, al căror obiectiv nu era în interesul companiilor, ci al ANAF şi nu au luat servere", a afirmat Orban la B1 TV, potrivit Agerpres.

El a apreciat că acest lucru poate fi o dovadă a tolerării evaziunii fiscale.

"Te face să te gândeşti: nu cumva este o dovadă clară a premeditării în ceea ce priveşte tolerarea evaziunii fiscale şi chiar încurajarea evaziunii fiscale, pentru că tu nu ţi-ai luat serverele şi tot softul necesar?", a adăugat Orban.

El a spus că ministrul finanţelor, Florin Cîţu, propune un proiect de informatizare a ANAF pentru a permite derularea procedurilor pentru achiziţii "în viteză maximă".