Mugur Isarescu a aratat ca nu a inteles din discursul premierului desemnat ca va fi vorba de o noua politica fiscala si a aratat ca o astfel de decizie ar presupune pregatiri de "luni bune", informeaza Mediafax.

"Eu sunt foarte atent la ce spun reprezentantii statului roman. Sunt atent si la nuante. Eu n-am inteles ca premierul desemnat a vorbit de reducerea CAS sau o noua politica fiscala. Aceasta in definitiv, si conform legislatiei, si in conformitate cu metodologia o asemenea schimbare presupune luni bune. In consecinta, ce am inteles eu de la premierul desemnat, cu sublinierea ca este un guvern special, pentru o situatie speciala, un guvern care se ocupa si a anuntat mai multe principii, care se ocupa strans de macrostabilitate si sa asigure alegerile, intre cele doua fiind intr-adevar legaturi. Alegeri corecte si mentinerea macrostabilitatii sunt lucruri strans corelate, nu divergente, cum mai sugereaza unul sau altul, deci daca acestea sunt principiile pe care va actiona noul guvern, cred ca Guvernul va pune in practica ceea ce este oricum prevazut si previzibil din acordurile cu institutiile financiare internationale", a afirmat seful bancii centrale. 

Pe de alta parte, reintregirea salariilor este privita de Mugur Isarescu drept o chestiune previzibila. 

"Recuperarea salariilor este o chestiune care era previzibila si era oricum discutata. Este posibil sa aiba un anumit impact asupra inflatiei", a comentat oficialul BNR. 

Premierul desemnat, Victor Ponta, a declarat, luni, dupa intrevederea cu delegatia FMI, BM si CE, ca, din cifrele economice actuale, exista premise pentru revenirea salariilor bugetarilor la nivelul din 2010, el precizand ca acest lucru ar presupune o schimbare a tintei de deficit bugetar.