Intrebat despre ce s-a intampla cu eliminarea sa din Senat si PSD, senatorul independent a afirmat: "Nici eu nu stiu prea bine, trebuie intrebati cei care au condus la aceasta actiune nebuneasca, care a dus si la pierderea unui om, zic eu important in USL, nu cred ca sunt un oarecare. S-a predat, asa cum am avertizat, a doua functie in stat actualei puteri. Deci, daca tragem linie, putem spune ca este cea mai penibila situatie pe care actuala opozitie a gestionat-o in ultimii doi ani de zile."

Geoana a spus ca a fost extrem de moderat in ceea ce a facut. "Asa e si felul meu, sunt o fiinta moderata, nu sunt o fiinta extrema, nu stiu cate din comentariile mele au fost indreptate spre domnul Ponta. Eu am criticat un singur lucru si n-am spus-o publoc, modul in care a fost construit USL-ul, si cu alianta cu liberalii, pe care o sustin. Cei care conduc azi PSD, au acceptat o egalitate cu PNL-ul, situatie care este neconforma cu realitatea, pentru ca PSD-ul condus bine, condus prost este un partid de vreo 30%. PNL-ul condus bine, condus prost este un partid de sub 20%. Vocea mea, experienta mea a facut sa conduca la o constructie mai solida a PSD-ului", a punctat politicianul.

Mircea Geoana a declarat ca in prezent se intalneste cu foarte multa lume. "Pregatesc o miscare politica care sa incerce sa imbine doua lucruri, pe care le consider esentiale pt un proiect credibil. Nu este usor, va spun ca nu este usor pentru ca, din pacate, intreaga constructie politica din ultimii 20 de ani este puternic decredibilizata", a adaugat senatorul.

Politicianul considera ca aceia care vor putea in perioada urmatoare, sa imbine si profesionalismul si competenta celor care stiu meserie, celor care au experienta in business, in lumea de afaceri, in lumea academica si cu oameni politici care sa fie constiti, ei vor conduce reusi ceva in viitor.

"Nu riscati sa deveniti un nou Petre Roman, care a plecat din acelasi partid si acum a devenit istorie?", a fost intrebat Mircea Geoana de catre realizatorii emisiunii Dupa 20 de ani. "Diferenta este ca eu nu am plecat din partid. Este premiera pentru prima data in ultimii 20 de ani cand un presedinte de partid este alungat de fostii sai colegi. Din punctul meu de vedere, eu sunt eliberat de obligatiile pe care le aveam, pentru ca am fost alungat. Daca sunt oameni de valoare care vor sa ma urmeze, eu sunt onorat", a raspuns senatorul independent.

Geoana: "Suntem foarte aproape de un bing-bang in politica romaneasca"

"S-a ajuns intr-un moment in care suntem foarte aproape de un bing-bang in politica romaneasca, dintr-un motiv foarte simplu: s-a ajuns la epuizarea sistemului politici. Nu spun ca n-am facut si eu parte din acest sistem. Suntem ca Italia in anii 1995-1996. Daca va uitati la partidele italiene de astazi, o sa vedeti ca niciunul dintre partidele de atunci nu mai sunt prezente azi. Crestin-democratii au disparut, socialistii au disparut, comunistii au disparut", spune fostul presedinte al Senatului.

"Suntem intr-un moment in care, pe fondul de criza economica, incertitudine, vom asista la o avalansa in sistemul politic. In acest moment e nevoie de acel altceva. Sunt obligat sa incerc sa aduc acel altceva", a explicat senatorul.

Unele voci va acuza ca v-ati vandut lui Traian Basescu. "E jenant pentru cei care sustin aceasta afirmatie. Practic, cu o saptamana inainte de aceasta furie nebuna, eu eram acuzat de Traian Basescu ca blochez legea asigurarilor sociale in Senat. Convorbirile mele cu Basescu au fost strict institutionale", a raspuns prompt Geoana.

Geoana: "Nu am abandonat ideea de a candida la alegerile prezidentiale din 2014"

"Nu cred ca are cineva vreun semn de intrebare ca nu am abandonat aceasta idee si aceasta speranta. Nu am abandonat-o!", a declarat Geoana, fiind intrebat daca va candida la presedintia Romaniei in 2014.

"Voi ajunge in situatia sa fiu acolo (de a candida la alegerile prezidentiale -n.r.). In primul rand... mai spuneam eu de analogii de Liga Campionilor si de campionate de tenis, trebuie sa treci de semifinale. Faza de semifinale sunt alegerile din 2012. Daca voi avea succes in 2012, daca voi putea sa construiesc sau sa reconstruiesc, atunci cred ca sansele pentru 2014 sunt destul de frumoase", a adaugat senatorul.

Citeste si: