Gheorghe Bunea, presedintele Consiliului Judetean Braila, este acuzat ca si-a folosit influenta de lider in PSD ca "sa obtina pentru altul bani sau foloase necuvenite". L-ar fi convins pe Ioan Niculae, unul dintre cei mai bogati romani, sa dea un milion de euro pentru campania electorala a lui Mircea Geoana, la prezidentialele din 2009.

In schimbul acestor bani, Ioan Niculae urma sa decida cine sa fie numit ministru al economiei si comertului, dar si cine sa faca parte din conducerea Transgaz si Romgaz.

Omul de afaceri nu a fost de gasit.

Procurorii anticoruptie sustin ca din suma promisa, Niculae ar fi dat aproximativ 150.000 de euro, "folosindu-se ca paravan de un contract incheiat intre INTERAGRO SA (societate controlata de Ioan Niculae)  si SC INSOMAR SRL. Acest contract a fost incheiat pentru servicii fictive, oferind o acoperire aparent legala, realei destinatii a sumelor de bani."

Ca urmare, au fost pusi sub acuzare atat miliardarul Ioan Niculae, pentru complicitate la fals, cat si directorul Insomar, pentru fals in inscrisuri.

Despre banii primiti ilegal pentru campania electorala, Mircea Geoana declara ca  "nu am niciun fel de cunostinta despre sume solicitate in mod ilegal pentru finantarea campaniei prezidentiale din 2009." "Tin sa precizez ca persoanele care s-au ocupat atat de finantarea campaniei prezidentiale a PSD, cat si de relatia cu institutele de sondare a opiniei publice, au fost seful de campanie al PSD, domnul Viorel Hrebenciuc, trezorierul partidului si secretarul general."

Pana la aceasta ora, Viorel Hrebenciuc nu a putut fi contactat. Procurorii anticoruptie l-au audiat deja pe Mircea Goana in acest dosar, in calitate de martor. Ancheta este in curs.