Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU) a anuntat ca proiectul "Sansa la demnitate", implementat de Asociatia Parteneriat Euroactiv Bistrita, are o valoare de 2.130.890 de lei si ca a fost depus, evaluat si contractat la organismul intermediar regional POSDRU Nord-Vest.

Depunerea in forma electronica pentru cererea de propuneri de proiecte a avut loc in 19 septembrie 2010, iar anexele aferente au fost depuse la registratura in 22 septembrie 2010.

Proiectul a fost aprobat spre finantare la 1 octombrie 2010, iar contractul de finantare a fost semnat la 27 octombrie 2010.

Conform acordului de delegare, proiectul se afla in monitorizare la organismul intermediar regional POSDRU Nord-Vest si a primit prefinantare la 29 noiembrie 2010.

"Pentru acest proiect nu a fost depusa nicio cerere de rambursare", a precizat AMPOSDRU.

Botis a dat socoteala premierului

Ministrul Muncii, Ioan Botis, i-a prezentat premierului Emil Boc cazul privind fondurile europene accesate de catre un ONG la care sotia sa este consilier si i-a spus acestuia ca demisia sa este "inevitabila" daca ANI va constata ca exista un conflict de interese.

"Am prezentat premierului in detaliu acest caz si i-am spus ca demisia mea este inevitabila daca ANI constata ca in aceasta situatie exista un conflict de interese", a spus ministrul.

El a precizat ca seful Guvernului i-a ascultat explicatiile si ca nu i-a solicitat sa demisioneze din postul de ministru.

In acelasi timp, Agentia Nationala pentru Integritate (ANI) s-a sesizat din oficiu si-l verifica pe demnitar, urmand sa stabileasca daca acesta se afla sau nu intr-un conflict de interese.

Vezi AICI de ce ar putea fi ministrul Iona Botis in conflict de interese!