Pregatirile pentru sfarsitul lumii au inceput in deja in China. Multi dintre locuitorii acestei republici iau in serios predictiile maiase cu privire la 21 decembrie 2012, ziua in care va veni finalul pe Pamant. Asa ca au dat navala online ca sa-si asigure biletul care-i va scapa de Armagedon.

Pentru ca unii stiu sa profite de pe urma fricii, pe Taobao.com, cel mai mare site comercial din aceasta tara, poti sa-ti rezervi tichete pentru Zhuo Ming Gu Ark. Marea evadare de pe Terra costa 5 yuani (80 de dolari) pentru VIP. Biletele au devenit si cele mai populare cadouri la moment aniversar.

Ca sa fie sigur ca va avea loc pe nava si ca nu se va lovi de bogatii care-si vor aduce familiile pe arca pentru a scapa, un chinez din provincia Henan s-a apucat sa-si construiasca propria masinarie, in care ar putea intra 20 de oameni.

Ce sta in spatele acestor convingeri ca vom disparea cu totii anul acesta? Filmul "2012", o productie SF din 2009, despre sfarsitul lumii, in care importanti lideri ai Planetei construiesc o arca, fix in China, pentru a salva omenirea de la un final cataclismic. Si ca sa va faceti o idee despre cat de fascinati sunt asiaticii de acest subiect, aflati ca in timp ce in SUA filmul “2012” nu a avut parte de o primire cu cifre uriase, audientele din China s-au situat exact la polul opus. 466 de millioane de dolari s-au strans in box-officeul chinezesc, iar aceasta pelicula se numara printre cele mai vizionate din toate timpurile, potrivit companiei de cercetare din industria fimului, EntGroup

“Ti-ai cumparat bilet pentru nava?” a devenit cea mai frecventa intrebare in China, scriu cei de la WSJ. Iar comentariile cu privire la pronuntarea sfarsitului lumii au invadat Sina Weibo, versiunea made in China a Twitter-ului.

Ba mai mult, nu sunt putini cei care cred ca liderul nord coreean Kim Jong-Il si cel libian Muammar Gadhafi si-au inscenat moartea si si-au asigurat un loc pe arca moderna. 

Citeste si:

Interviu cu romanii al caror business a fost cumparat de Twitter. De ce au refuzat salarii de 90.000 de euro la Google sau Microsoft