Media estimarilor analistilor contactati de Bloomberg indica un profit net de 1,89 miliarde euro.

Rezultatele ING in perioada analizata includ efecte pozitive de 1,29 miliarde euro obtinute prin vanzarea unor active.
Pe ansamblul anului trecut, profitul net al ING a crescut de doua ori, de la 2,8 miliarde euro la 5,7 miliarde euro.

ING trebuie sa vanda pana la sfarsitul anului viitor operatiunile de asigurari, conform conditiilor impuse de Comisia Europeana la avizarea ajutorului de stat primit de grup in urma crizei financiare mondiale din 2008-2009.

Grupul financiar mai are de restituit 3 miliarde euro statului olandez in contul ajutorului primit anterior si a anuntat in luna ianuarie ca obiectivul de a rambursa integral suma in acest an ar putea fi dificil de atins in conditiile actuale. "Situatia economica a devenit mai dificila in trimestrul al patrulea din 2011", a declarat directorul general al ING, Jan Hommen, intr-un comunicat transmis joi.

El a aratat ca rezultatele operatiunilor de asigurari au fost afectate sever de performantele diviziei din SUA. ING inregistrat un provizion de 1,1 miliarde euro inainte de taxe, din cauza dobanzilor mai mici si situatiei dificile de pe pietele financiare, care au afectat afacerile din SUA.

Grupul a contabilizat de asemenea o pierdere de 348 milioane euro pe contracte de hedging in Olanda, Belgia, Luxemburg si SUA.

In Romania, venitul ING a crescut in trimestrul al patrulea datorita volumelor mai ridicate de creditare, insa costurile operationale au urcat, se arata intr-un raport al grupului.

Citeste si:

Calugarul misterios care produce miliarde de dolari din bauturi energizante. Brandul pe care l-a creat a slabit efectul Red Bull