Un barbat a asteptat sase luni sa primeasca 15.000 de lei. A platit si o taxa de inregistrare, iar in fiecare Luna a cotizat cu o anumita suma, desi spune ca nu a intrat niciodata in posesia imprumutului solicitat.

"Activitatea operatorului economic reclamat este neautorizata, in consecinta s-a dispus acestuia sa va restituie in totalitate sumele obiect al contractului",
au explicat cei de la Protectia Consumatorului catre pagubit.

A facut reclamatie la Protectia Consumatorului, iar inspectorii au constatat ca firma functiona absolut ilegal. Este autorizata sa presteze activitati pentru intreprinderi, nicidecum pentru persoane fizice. In plus, angajatii n-au voie sa prelucreze date cu caracter personal.

"Am vorbit cu angajatii au spus ca nu ne dau nimic inapoi si sa plecam ca altfel ne arunca afara", spune Ioan Farcas, pagubit.

Reprezentatii societatii nu au vrut sa lamureasca situatia.

Diversi cetateni au solicitat credite pe baza buletinului, adeverintei de la serviciu sau a cuponului de pensie. S-au bucurat ca nu li se va percepe dobanda. Li se spunea ca banii pot fi ridicati imediat. Dar cand voiau sa studieze contractul n-au aveau acces. De fiecare data, reprezentantii firmei i-au asigurat pe cei care solicitau un imprumut ca ce-au vorbit e scris negru pe alb.   

Cu toate ca reprezentatii de la Protectia Consumatorului au sistat activitatea firmei, astazi la sediu inca erau oameni care cereau un credit.