"RIB sprijina tinerii in achizitionarea unei locuinte prin intermediul acestui program guvernamental, avand comisioanele de analiza dosar, de acordare, de administrare sau de rambursare anticipata de 0 %. Rata dobanzii pentru creditele in euro este EURIBOR la trei luni plus o marja de 4,00% pe an, iar pentru cele in lei ROBOR la trei luni plus o marja de 2,50% pe an", se arata intr-un comunicat la bancii.

In acest an, programul a fost modificat, astfel ca Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) va garanta creditul pentru cumpararea unei locuinte prin "Prima Casa" in limita a 60.000 euro, pentru imobile vechi ori deja incepute, si 70.000 euro, pentru locuinte cu lucrari inca neincepute, iar cumparatorii organizati in asociatii vor avea o garantie de cate 75.000 euro, tot pentru case noi.

Deocamdata, FNGCIMM acorda garantii doar pentru credite pentru locuintele vechi adica pe sistemul Prima Casa 1.

Creditele prin "Prima Casa" au o rata a dobanzii EURIBOR (rata solicitata intre principalele banci din zona euro la depozitele pe piata interbancara) la trei luni plus maxim 4% pe an, la credite in euro, respectiv ROBOR (rata dobanzii la imprumuturi pe piata interbancara romaneasca) la trei luni plus maxim 2,5 puncte procentuale. Marja include si nivelul total al comisioanelor percepute de finantator.

Romanian International Bank este o banca universala care activeaza pe piata din Romania din anul 1998 si opereaza in prezent prin 34 de unitati bancare, din care 15 sunt localizate in Bucuresti.