"Vrem sa facem, prin programul «Prima Casa», un ansamblu rezidential foarte mare. Din pacate, nu s-au publicat modalitatile de finantare a constructiei de locuinte prin acest program", a declarat Vasile Geambazi, presedintele si directorul general al companiei, de altfel, si nepot al omului de afaceri, citat de Mediafax.

Actionarii Arcom au aprobat in aprilie, de principiu, majorarea capitalului companiei prin aport in natura, cu terenuri apartinand lui Becali in zona Pipera, pe care ar urma sa fie dezvoltat proiectul rezidential.

Terenurile nu au fost evaluate, iar cele patru variante propuse actionarilor pentru derularea operatiunii au circa 20.000 de metri patrati, a spus Geambazi.

"Daca exista finantare si sunt bani, facem", a spus Geambazi.

El a precizat ca proiectul ar urma sa aiba in jur de 70 "apartamente pe pamant", cu 300 de metri patrati de curte fiecare, pretul de vanzare al fiecarei unitati urmand sa fie de 70.000 de euro.

O alta investitie a companiei, pentru care ar putea coopta si alti investitori, vizeaza dezvoltarea unui proiect de depozite si spatii comerciale, similar Dragonul Rosu, in zona Berceni, unde Becali detine o suprafata de 33 de hectare.

Reprezentantul Arcom a precizat ca pentru acest proiect compania asteapta obtinerea aprobarilor necesare, dar si a finantarii, iar lucrarile ar urma sa inceapa cel mai repede in primavara anului viitor.

In plus, Arcom a solicitat Metrorex facilitarea accesului in respectiva locatie, pana la soseaua de centura, in conditiile in care exista o linie de suprafata finalizata.

Geambazi a afirmat ca pe terenul din zona respectiva exista mai multe variante de investitii, dar care depind si de existenta cererii.

Compania mai detine "doua-trei terenuri" in centrul Capitalei, pe care vrea sa realizeze proiecte imobiliare de dimensiuni mai reduse, una dintre variante luand in calcul si relocarea sediului companiei si transformarea celui existent intr-un spatiu de birouri, potrivit sursei citate.