In pofida crizei, banca mentinuse anul trecut numarul punctelor de distributie, insa caderea cererii pentru credite ipotecare si interesul modest al Raiffeisen pentru programul "Prima casa" au condus la lichidarea agentiilor "Casa Ta" dedicate creditelor imobiliare, scrie Ziarul Financiar.

Prima unitate "Casa Ta" a fost inaugurata in martie 2006, fiind destinata exclusiv acordarii creditelor imobiliare Raiffeisen Bank. Prin aceste centre, banca oferea si consultanta pentru creditele imobiliare.

Tendinta de ajustare a personalului a fost vizibila pe parcursul anului trecut si s-a accentuat in primul trimestru din 2010: circa 200 de posturi au disparut din schema.

De la inceputul lui 2009, Raiffeisen si-a redus numarul de angajati cu 860, pana la aproape 6.000. Reprezentantii bancii vorbesc despre "plecari de personal".

"Banca a continuat in primul trimestru initiativele de imbunatatire a activitatilor sale si a facut eforturi sa compenseze plecarile de personal prin eficientizarea fluxurilor si proceselor bancare. Astfel, personalul care a parasit banca a fost inlocuit partial si selectiv", a comentat pentru ZF Bogdan Popa, directorul financiar al Raiffeisen Bank.

Prelungirea crizei a continuat sa macine si portofoliul de clienti, care s-a ingustat cu peste 13.700. De la sfarsitul lui 2008 Raiffeisen a pierdut 111.282 de clienti, intrand sub pragul de 2 milioane.