"Facem o analiza in Guvern sa vedem datele financiare cu Ministerul de Finante si va spunem care sunt rezultatele", a precizat Seitan, citat de Mediafax.

Prezent, sambata, intr-o comuna inundata, unde localnicii i s-au plans de cresterea preturilor, presedintele Traian Basescu a declarat ca TVA "trebuie data inapoi jos" si ca toate pensiile trebuie impozitate.

Nu este prima data cand presedintele isi manifesta nemultumirea legata de majorarea TVA, el precizand ca ar sustine mai degraba impozitarea tuturor veniturilor, inclusiv pensiile si ajutoarele de somaj.

In replica la declaratia presedintelui, premierul Emil Boc a spus ca TVA poate fi scazuta numai daca vor fi gasite masurile necesare acoperirii veniturilor aduse de aceasta la bugetul de stat. Premierul a mai spus ca doar impozitarea pensiilor nu este suficienta.

In prezent, pensiile mai mici de 1.000 de lei nu sunt impozitate, impozitul pe venit de 16% platindu-se doar pentru pensiile care depasesc aceasta suma. Ponderea pensiilor sub 1.000 de lei in total este de aproximativ 70%.