"Tineti seama de faptul ca va veni un val enorm de plangeri la instante. La sectia de litigii de munca de la Tribunalul Capitalei daca te duci acum sa introduci o cerere oarecare, primesti termen in luna noiembrie sau decembrie. Imaginati-va ce termene se vor da dupa valul de cereri sau plangeri in urma acestor legi. Se vor da termene peste un an", a spus Popescu, citat de Mediafax.

Despre proiectele de lege privind diminuarea pensiilor, Popescu a ararat ca "legea nu tine seama de practica constanta, veche, a Curtii Constitutionale", solicitand astfel institutiei "sa isi mentina practica si punctul de vedere si sa constate ca ceea ce se doreste a se face de catre acest Guvern este iresponsabil si incapabil".

"Aceasta lege a pensiilor incalca in mod grosolan practica Curtii Europene a Drepturilor Omului. Sunt numeroase spete care arata in mod limpede ca pensia constituie un drept de proprietate ce nu poate fi in niciun mod atacat sau diminuat. Statul nu are nicio justificare, chiar pentru asa-zise motive de natura economica, sa atace si sa diminueze cuantumul pensiilor fara o justificare foarte serioasa, fara o despagubire corespunzatoare, si cu atat mai mult pe timp nelimitat", a mai aratat judecatorul Popescu.

Cabinetul Boc si-a angajat, luni, raspunderea in Parlament, pe cele doua legi de reducere a cheltuielilor bugetare, respectiv cea de taiere a salariilor bugetarilor cu 25% si a pensiilor cu 15%, precum si cea pentru recalcularea pensiilor speciale.

PSD a depus motiunea de cenzura impotriva Guvernului, intitulata “Opriti genociudul social!”, document care a fost citit, ieri, in plenul Parlamentului si care urmeaza sa fie dezbatut si votat marti.

Presedintele Traian Baasescu a cerut, astazi, presedintilor celor doua Camere sa devanseze termenul de votare a motiunii, sustinand ca, potrivit Constitutiei, motiunea trebuie votata dupa trei zile calendaristice, nu lucratoare, de la prezentarea ei.

Premierul Emil Boc a spus ca motiunea ar putea fi votata sambata.