Calificativele pentru imprumuturi pe termen lung ale Bancii Romanesti si Bancpost au fost revizuite in scadere de la "BBB" la "BBB-", ambele cu perspectiva negativa, potrivit unui comunicat al Fitch.

Ratingurile pentru imprumuturi pe perioada scurta au fost confirmate la "F3" pentru ambele institutii de credit, iar cele de sprijin la "2".

Calificativele individuale, "D" pentru Banca Rmaneasca si "D/E" pentru Bancpost, nu au fost modificate.

Revizuirea in scadere a calificativelor a vizat mai multe subsidiare ale National Bank of Greece, inclusiv cele din Bulgaria, Romania si Africa de Sud, in timp ce in cazul Efg Eurobank modificarea ratingurilor a afectat doar diviziile din Romania si Bulgaria.

Agentia de evaluare financiara Fitch a revizuit marti in scadere ratingurile bancilor din Grecia: National Bank of Greece (NBG), Alpha Bank, EFG Eurobank si Piraeus Bank, toate cu activitati in Romania, anticipand impactul negativ al problemelor fiscale din Grecia asupra profitabilitatii si calitatii activelor.

Calificativele pentru imprumuturi pe termen lung au fost revizuite la "BBB", de la "BBB+", pentru toate cele patru institutii financiare, iar ratingurile pentru credite pe perioada scurta la "F3", de la "F2.

Alpha Bank, Piraeus Bank si ATEbank sunt prezente pe piata din Romania sub brand propriu, in timp ce NBG controleaza Banca Romaneasca, iar EFG Eurobank - Bancpost.

Citeste mai multe stiri pe www.mediafax.ro!