Totodata, pe agenda de astazi se mai afla si Legea responsabilitatii fiscale si Legea pensiilor, pentru care trebuie stabilite termene de finalizare. Legea responsabilitatii fiscale ar putea fi inaintata Parlamentului pentru aprobare pana la finele lunii martie.

Vladescu, a declarat, vineri, ca proiectul Legii pensiilor va ajunge in Parlament "in cel mai scurt timp" si ca spera ca acesta sa fie dezbatut de legislativ in procedura de urgenta.

"Vizavi de legea pensiilor exista o decizie ca ea va fi inaintata Parlamentului in cel mai scurt timp, si va fi promovata, speram noi, in procedura de urgenta. Nu exista un termen deocamdata", a spus Vladescu dupa o intalnire cu seful misiunii de evaluare a FMI in Romania, Jeffrey Franks, ministrul Muncii, Mihai Seitan si mai multi reprezentanti ai Bancii Europene si Comisiei Europene.

Prim-vicepresedintele PDL Adriean Videanu a declarat, luni, ca sedinta coalitiei guvernamentale, care a avut loc la Palatul Victoria, premierul Emil Boc a facut o informare privind calendarul actiunilor parlamentare si guvernamentale pentru indeplinirea acordului cu FMI.

Intrebat daca in cadrul acordului vor fi introduse masuri noi, Videanu a precizat ca Ministerul Finantelor urmeaza sa faca in Guvern o prezentare legata de acest subiect.

Romania nu va avea probleme in a primi urmatoarele transe din imprumutul convenit cu FMI, deoarece angajamentele asmate pentru acordarea banilor au fost indeplinite, a declarat, duminica, premierul Emil Boc.