"Problema somajului tehnic este in curs de analiza si vom vedea daca se poate sustine", a spus Seitan.

La randul sau, presedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat ca ministrul Muncii si-a luat un angajament in fata ministrului Finantelor ca va cere o evaluare statistica a costurilor privind somajul tehnic in 2009, pentru a exista o baza de calcul in vederea unor eventuale justificari, daca in viitor se va dori continuarea acestui mecanism.

Liderul sindical a mai spus ca asteapta ca delegatia FMI sa aiba o discutie si cu partenerii sociali inainte de a pleca din Romania si a precizat ca sindicalistii sunt nemultumiti de felul in care au fost facute reducerile la buget.

"Suntem nemultumiti pentru ca sunt mult mai mari reducerile pe fondul de salarii decat pe strangerea curelei cu cheltuieli de servicii si de achizitii produse", a declarat Hossu, care a participat la discutiile de la Ministerul Finantelor cu delegatia FMI.

O misiune a FMI se afla in perioada 20-27 ianuarie in România pentru a doua si a treia revizuire a acordului stand-by, in vederea eliberarii a doua transe, in valoare cumulata de 2,3 miliarde de euro. România are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finantare externa, de la Fond, Uniunea Europeana, BM si BERD, urmand sa ajunga la 19,95 miliarde euro.