"Alpha Bank garanteaza aprobarea din punct de vedere financiar a solicitarii in maxim 3 zile lucratoare, oferind aceleasi conditii avantajoase de costuri ca si in etapele precedente ale programului, avansul solicitat fiind de minim 5%", se arata intr-un comunicat al bancii.

Pentru creditele contractate prin programul "Prima Casa 4", dobanda este variabila, formata din Euribor la 3 luni plus o marja de 4%.

De exemplu, pentru un credit de 42.500 de euro, contractat pe o perioada de 30 de ani, rata lunara in prezent este de 233,88 euro, arata banca.

Programul "Prima Casa 4" se adreseaza oricarei persoane fizice care nu detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia nicio locuinta, sau care detine cel mult o unitate locativa, dobandita prin orice alt mod decat prin program, in suprafata utila mai mica de 50 de metri patrati.

Banca Comerciala Romana a anuntat, luni, ca a inceput creditarea prin acest program, fiind prima institutie de credit participanta la noua etapa a programului.

Programul guvernamental "Prima Casa" a fost lansat in vara anului 2009, iar statul a garantat creditele destinate cumpararii unei locuinte de maxim 60.000 euro si, incepand din 2010, in limita a 70.000 euro pentru locuinte cu lucrari inca neincepute si de cate 75.000 euro pentru case noi cumparate de persoane organizate in asociatii.

Guvernul a decis, la finele lunii martie, ca garantia statului sa fie redusa la jumatate, iar in program sa fie incluse si persoanele care detin deja o casa in suprafata maxima de 50 metri patrati si doresc un confort sporit, bancile avand la dispozitie trei luni pentru a stabili daca accepta noile conditii.