Prezent la un seminar organizat de Ziarul Financiar, Ghetea a spus ca in prezent sunt 5-6 banci care doresc sa participe la programul Prima Casa 4, printre care si CEC Bank. "Daca saptamana aceasta sau cel tarziu saptamana viitoare primim de a Fondul National de Garantare proiectul de conventie trebuie sa introducem prevederile acestui proiect in norme, iar bancile sa aprobe normele pe diverse paliere", a spus Ghetea.

Chiar si asa, recent, reprezentantii Fondului National de Garantare spuneau ca pe lista se afla circa 8 banci. Pe lista bancilor interesate figureaza BCR, BRD, CEC, Alpha Bank, Millennium Bank, Banca Transilvania, Piraeus Bank, dar si Bancpost, conform unor informatii neconfirmate oficial. O a noua banca interesata ar fi Intesa Sanpaolo Bank.

Citeste si Prima Casa 4, tot mai aproape de start. Vezi cand va incepe!

In aprilie premierul Emil Boc a declarat ca bancile vor avea posibilitatea, in perioada imediat urmatoare, sa adere la noua forma a programului Prima Casa, normele metodologice de aplicare a noului sistem fiind aprobate de Guvern.

"Prin aprobarea normelor metodologice dam posibilitatea acordarii in continuare de garantii in valoare de 1,5 miliarde euro. Totodata, alti aproximativ 40.000 de beneficiari pot sa intre in cadrul programului", a spus atunci Boc.

El a asigurat din nou ca, prin continuarea programului, nivelul dobanzii si conditiile privind avansul pentru achizitionarea locuintei prin acest program raman neschimbate.

In Programul Prima casa, bancile isi pot exprima optiunea de impartire a riscurilor si pierderilor in termen de 90 de zile de la intrarea in vigoare a actului normativ, termen care curge de la data de 4 aprilie 2011 si se incheie la data de 3  iulie a.c.

Poti lua credit prin Prima Casa si daca ai o locuinta de maximum 50 de metri patrati