Aceasta suma ar putea fi cea mai mare din iostoria organizarii acestei competitii. Ca si comparatie, pentru organizarea Campionatului din Africa de Sud din acest an au fost cheltuiti 11 miliarde de euro.

"Pentru Rusia, acest proiect ar putea deveni unul dintre cele mai scumpe si mai dificil de realizat, mai scump chiar decat Jocurile Olimpice de Iarna de la Soci, din 2014", noteaza Kommersant. Publicatia atrage atentia ca aceasta competitie va fi organizata in 13 orase, unele aflate la distante de mii de kilometri, in regiuni cu o infrastructura deficitara.

Jocurile Olimpice demonstreaza ca rentabilitatea si economiile in pregatirea acestor evenimente sunt ultimele lucruri la care se gandesc liderii statului, mentioneaza Kommersant.

"Fara Cupa Mondiala, Rusia ar economisi miliarde de dolari din fondurile publice. Un astfel de proiect, in Rusia, este un teren propice coruptiei", scrie Nezavissimaia Gazeta.

Vedomosti estimeaza ca organizarea competitiei va costa Rusia cel putin 50 de miliarde de dolari. Proiectul presupune construirea a 8.000 de kilometri de drumuri, a 2.000 de kilometri de cale ferata, de hoteluri si modernizarea aeroporturilor.

"Pretul care trebuie platit nu este cumva prea mare? Organizarea Jocurilor Olimpice, si acum a Cupei Mondiale, rezoneaza cu politica patricienilor din Roma antica, a caror relatie cu plebea se rezuma la asigurarea painii si a spectacolului. Totul s-a sfarsit urat acolo", scrie publicatia economica.

Comitetul Executiv al FIFA a ales joi Rusia pentru organizarea editiei din 2018 a turneului final al Cupei Mondiale de Fotbal. Celelalte candidate pentru organizarea competitiei au fost Olanda/Belgia, Spania/Portugalia si Anglia.