Fostul sef al Garzii Financiare din Capitala si-a schimbat de curand numele de familie, Barna, si a devenit Constantin Stelica.

In ultimii 7 ani a detinut 3 functii publice. Din 2004 si pana in 2008, cat a fost consilier la Primaria Capitalei, veniturile sale nu au depasit 200 de mii de lei. Dar, potrivit declaratiilor de avere, si-a cumparat doua case, mai multe terenuri si masini de lux.

In 2006, si-a cumparat impresionanta vila din Otopeni cu aproape 700 de mii de lei in conditiile in care in anul achizitionarii, veniturile functionarului nu au depasit 75 de mii de lei.

Stelica a condus Garda Financiara pana saptamana trecuta, cand Agentia Nationala de Integritate a solicitat documente referitoare la salariul sau, de zece ori mai mic decat averea detinuta, sustin inspectorii. Atunci, Constantin Stelica a fost demis.

"Nu stiu cat de vinovat sau nevinovat este, insa in masura in care ANI cere lamuriri si sesizeaza ca sunt neconcordante intre veniturile incasate si cele declarate, un astfel de om nu mai poate ocupa o functie de conducere in aceasta structura”, spune Sorin Blejnar, presedintele ANAF.

Inspectorii de integritate verifica si averea dobandita de Constantin Stelica in perioada in care a fost consilier local in Otopeni, apoi sef la Garda Financiara.

Responsabilii sustin ca titularul ar fi avut venituri de peste 315 mii de lei, intre 2004 si 2010, dar averea dobandita trece de 3.400.000 de lei.

Functionarul trebuie sa dea explicatii pentru 740 de mii de euro. Daca a obtinut legal acesti bani, va stabili Curtea de Apel Bucuresti.