Solicitarea a fost formulata in sedinta de miercuri a Guvernului.

"Pentru ministrii Blaga si Vladescu, asa cum scrie si in scrisoarea de intentie cu FMI, masurile care vizeaza combaterea evaziunii fiscale sa fie promovate in regim de urgenta, pentru a va putea sprijini lupta impotriva evaziunii fiscale si de diminuare a acesteia", a spus Boc ministrilor.

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, i-a spus ca, din punctul de vedere al institutiei pe care o conduce, modificarile legislative sunt pregatite si ca importanta in perioada urmatoare va fi colaborarea institutionala intre ministere.

"Vom discuta si cu Parchetul General despre imbunatatirea cadrului legislativ pentru cooperarea institutionala", a spus Vladescu.

Astfel, de acum, orice masina care aduce marfa in tara va fi scanata la vama. Asta este una dintre masurile pentru combaterea evaziunii fiscale pe care Fiscul o aplica deja, a declarat pentru incont.ro Sorin Blejnar, presedintele ANAF.

"Vrem sa oprim contrabanda cu tutun si alcool, mai ales la punctele de granita cu tari care nu sunt in Uniunea Europeana", a declarat Blejnar.

Astfel, toate punctele de frontiera au un scanner prin care vor trece toate autovehiculele care intra in tara cu marfa.

Potrivit sefului ANAF, contrabandistii sunt foarte ingeniosi. "Am gasit in portul Constanta un container incarcat jumatate cu cauciucuri si jumatate incarcat cu baxuri de tigari", a explicat presedintele ANAF.

Acesta a mai spus ca sefii vamilor au target-uri lunare in ceea ce priveste prinderea contrabandistilor si confiscarea marfii, iar cei care nu le indeplinesc vor fi inlocuiti. "Am schimbat deja patru sefi de vama si asta e doar inceputul. Daca nu au rezultate, ii asteapta si pe ceilalti acelasi lucru", a explicat Blejnar.