Chiar daca oferta bancilor din Romania nu este nici pe departe la fel de bogata ca in celelalte tari care au traditie din acest punct de vedere , parintii trebuie sa stie din ce oferte pot alege.

Banci precum ING Bank, Alpha Bank, Unicredit Tiriac Bank sau BRD GSG au lansat oferte speciale de economisire pentru copii. Conturile pot fi deschise pe numele copilului inca din momentul eliberarii certificatului de nastere iar avantajul principal al conturilor de economii pentru minori este dobanda putin mai mare decat in cazul produselor standard.
Dobanzile difera intre 8% si 6,5%.
 
ING Bank
La ING Bank nu exista suma minima pentru deschiderea contului in lei si nu e obligatoriu sa depui o suma minima in fiecare luna. Dobanda se plateste la sfarsitul fiecarei luni. Dobanda anuala este de 8% si se calculeaza zilnic la soldul contului. La aceasta dobanda se adauga si un bonus de 2% la fiecare trimestru.

In cazul unui cont de economii clasic, dobanda este 7,5%,  mai mica decat in cazul conturilor de economii pentru copii, la care se adauga de asemenea o dobanda bonus de 2%.

Ea se vireaza in cont la sfarsitul fiecarei luni.
Avantajul acesti cont de economii este ca ai acces permanent la acesta, si poti retrage oricand bani.

Alpha bank
La Alpha Bank, contul de economii in lei este deschis pe numele copilului din momentul eliberarii certificatului de nastere si pana la implinirea varstei de 14 ani.

Totodata, poti economisi pana cand acesta implineste 18 ani.
Dobanda anuala este de 7,5%, iar suma minima care poate fi depusa este de 50 de lei.
 In cazul unui cont de economii standard acesta poate fi deschis pe 15 luni cu o dobanda de 7,5%, insa nu ai acces la bani in orice moment.

Banca iti permite sa folosesti din sumele economiste fara a pierde toata dobanda acumulata, ci doar pe cea din ultimul trimestru.

Pentru a pastra contul, lunar va trebui sa depui minimum 15 euro, echivalentul in lei.

Mai mult, in fiecare an, in luna iunie, pana la implinirea varstei de 18 ani, se primeste dublul dobanzii anuale.

Unicredit Tiriac Bank

La Unicredit Tiriac Bank suma minima este de 400 de lei, iar dobanda este de 7%. Contul poate fi deschis pentru copii in varsta de pana la 18 ani.

Lunar trebuie sa depui pentru a pastra contul, minimum 5 EUR (echivalent RON/USD). Inchiderea contului poate fi facuta oricand de catre reprezentantul legal cu un preaviz de 30 de zile.

Pentru conturile standard de economii, cu sume mai mici de 10 mii de lei, dobanda este de 5,27%, potrivit site-ului bancii.

BRD GSG

La BRD GSG suma minima care trebueis a existe in cont este de 10 lei, , dobanda fiind de 6,5% pe an.
Contul de economii ATUSTART este dedicat copiilor de pana la 14 ani.

Depunerile, retragerile de numerar sau incasarile se pot face oricand, fara a afecta procentul de dobanda cu care este remunerat contul.
La deschiderea contului de economii, se primeste in cont din partea bancii 20 lei.

IN cazul acestei banic, la un cont de economii standard, dobanda este de 6%.