Bugetarii care sunt mai tineri si care nu s-au obisnuit foarte mult cu facilitatile de la stat se pot reorienta mai usor catre cerintele din mediul privat, a explicat, la videochatul incont.ro, Monica Dona, Human Capital Consultant la comapania de resurse umane Lugera&Makler.

Sansele pentru bugetari sunt impartite. Daca vorbim de persoane sub 35 de ani, care nu au asimilat foarte mult din acest domeniu public si nu s-au obisnuit foarte mult cu facilitatile de la stat, acestia vor avea mai multe sanse sa-si gaseasca un loc de munca in domeniul privat”, a spus Monica Dona.

Potrivit acesteia, cele mai multe sanse in privat le au angajatii care la stat au lucrat in contabilitate sau care au cunostinte in domeniul IT.

O parte dintre ei ar putea apela la reconversie profesionala, ar putea beneficia de oportunitatile care exista in consultanta sau ar putea fi asimilati in companii care lucreaza in stransa legatura cu statul. In aceste companii este nevoie de astfel de oameni, care sa-si foloseasca cunostintele dobandite la stat”, a precizat Monica Dona.

Alti consultanti in resurse umane sunt si mai pesimisti si spun ca sansele bugetarilor sa-si gaseasca un job la o firma privata sunt extrem de mici. George Butunoiu, proprietarul firmei de consultanta in resurse umane George Butunoiu Ltd., declara recent pentru incont.ro, ca doar 10% dintre bugetari vor putea sa isi gaseasca loc de munca in companiile private.

Potrivit acestuia, singurii care ar putea sa se angajeze in privat, dupa ce se deblocheaza piata, sunt juristii, contabilii sau personalul IT.

Vrei un job bun sau un credit ieftin? Gasesti si pe Facebook

Incont.ro este disponibil si in varianta pentru mobil: m.incont.ro!