Aceste pierderi se explica prin investitiile masive efectuate din 2008 de proprietarul clubului, seicul Mansour, miliardar si membru al familiei princiare din Abu Dhabi, mai ales in ceea ce priveste transferurile (peste 300 de milioane de euro) si dezvoltarea infrastructurii (baza de pregatire, centrul de formare al clubului). 

"Aceste pierderi, care erau prevazute in momentul in care s-a decis accelerarea strategiei de investitii, nu se vor repeta la acest nivel, in viitor", a declarat Graham Wallace, directorul general al clubului. 

Manchester City anunta, pe de alta parte, ca cifra de afaceri a atins suma de 153,2 milioane de lire sterline (178,5 milioane de euro), depasind pentru prima data pragul de 150 milioane de lire sterline, gratie, in principal, unei cresteri cu 27,4 % a sumelor obtinute din drepturile de televizare, pana la 80,2 milioane de euro, si cu 49,7% a veniturilor comerciale, pana la 56,5 milioane de euro. 

Echipa Manchester City, la care este legitimat portarul Costel Pantilimon, ocupa primul in clasamentul campionatului Angliei, cu 31 de puncte, dupa 11 etape, fiind urmata de Manchester United (26 puncte) si Newcastle (25 puncte).