Peste 13.000 de euro pe luna a castigat fosta sefa a Fondului Proprietatea, care a fost insa inlocuita in decembrie, impreuna cu toata echipa de conducere. Pentru ca schimbarea s-a facut inainte de expirarea contractului, toti acesti sefi au dreptul la compensatii care pot depasi o jumatate de milion de euro.

"Nu cred ca ar trebui sa aiba plati compensatorii, dar nici ca aceste conduceri sa fie schimbate la fiecare schimbare politica. Daca sunt introduse ca o masura de protectie, atunci sustin si compensatiile", spune Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor Publice.

Noul director al Fondului Proprietatea este Ionut Popescu, care tocmai a refuzat compensatiile in cazul concedierii.

"Am cerut ca de la 1 martie salariul meu sa fie egal cu cel al unui secretar de stat, 4.800 de lei. De asemenea, nu am solicitat plati compensatorii", a anuntat Popescu.

Hora numirilor si demiterilor politice in posturile cel mai bine platite este o traditie.

"Reprezentantii care sunt numiti de catre stat in consiliul de administratie este normal sa fie numiti pe criterii politice, asa au fost numiti tot timpul, ei reprezinta interesele actionarului majoritar, depinde cine este la putere in acest moment", spune Vasile Bleotu, deputat PSD.

"Nu am stiut dimensiunea acestor salarii si sunt convins ca va trebui sa fie reduse", a declarat la randul sau Ion Ariton, senator PD-L.